Follow on Bloglovin Vandring i vardagen - january 2016

Den kunnige föga fattas

 

 Tänker att det vore trevligt att läsa en liten kurs så där vid sidan av det dagliga värvet. Det är ju så viktigt att utbilda och utveckla sig. Jag slår mig alltså ner och googlar för att se om det finns några roliga kurser att gå.

Filosofi, religion eller statsvetenskap är vad jag tänker mig. Efter en stunds sökande på allehanda högskolor är jag mycket undrande över utbudet. Att jag dessutom bara läser kursnamnet utan undersöka närmare vad som ingår gör mig inte mindre förvirrad men fantasin skenar och får fritt spelrum.

Bakterier och människa i samspel - kan man man inte besegra sin fiende får man bli vän med den.
Bolldidaktik - verkar spännande, tyvärr har den redan gått.
Boll och dans - en ickedansande bollälskare kanske kan lära sig något. Synd att den går 75 mil bort med obligatorisk närvaro.
Hundens beteendebiologi - måste man ha hund eller ska är den obligatorisk fatt gå innan hund införskaffas?
Yrsel och balansrubbningar - där blir man nog snurrig på riktigt. Kan med fördel kombineras med Sår och sårläkning - här kan jag nog lära mig att få till en snygg läkning av de sår som uppstår när yrseln slår till och balanssinnet sviker.
Framtidens historia - handlar det om igår, idag eller imorgon?
French in Sweden - eller var det Sweden in French?
Börsrätt - alltså så här är det, min plånbok har inga rättigheter, den bestämmer jag över.
Inköp - ska jag shoppa mer eller mindre för att bli godkänd. Att jag inte får använda mer pengar än jag har förstår jag men vad ger högst betyg, att jag får så mycket som möjligt över eller handlar precis på öret?
Hjärna och medvetande - den skulle jag ha gått för länge sen, då kanske jag hade haft nån koll...nån gång.
Martin Luther eller Religion, våld och terrorism eller Fredsförhandlingar  - kanske lika bra att välja alla tre, det kan inte skada med lite olika infallsvinklar. Om jag planerar ordentligt är det nog inte så dumt att kombinera dessa tre med Huliganism, kroppsfixering och idrottsliga ideal - idrott lär ju enligt många vara religion.
Den rituella människan - är ritualerna mina egna, andras, gemensamma, tvångsmässiga, religiösa? Får jag lära mig att skapa, hitta på och torgföra nya som massorna kan ansluta sig till?
Projektledning för humanister - projektledning finns många men bara en som vänder till en utvald grupp, vad är det för speciellt med humanister som gör att de inte kan gå med alla andra?
Speldesign - äntligen en högskoleutbildning för att utveckla nya brädspel, tänk att få designa och gjuta nya små spelpjäser i tenn till ett moderniserat Monopol.
Havskajak - hur många poäng måste man klara innan man får kliva i en? I fördjupningskurs 5 får man ge sig ut på öppet vatten.
Bostadens utformning - för den som tycker att hemmet är en förvirrande plats. Jag hoppar över den, tycker nog att min bostad är väl utformad och fungerande.
Levande verkstad - arbetsplats full med hyra eller är det i den verkstaden kursen Prylar som pratar hålls?
HBO och det samtida TV-dramat - som jag har väntat! Nu kan jag få lära mig att sträcktitta på amerikanska TV-serier från HBO. Enda förkunskapskravet är att ha gått kursen i Antennteori - hur allt och alla från inspelningsstudion löses upp och transporteras i små, små delar genom luften, ner genom antennen, in i TV:n för att där spela det avsnitt jag vill se.
Vikingarnas språk - nog för att jag har hört att det är bra att kunna språk men hur attraktivt är kunskaper i Vikingars tungomål på dagens arbetsmarknad?

Till slut hittar jag min kurs…..

Årets nobelpristagare i litteratur är… - 15 högskolepoäng på halvfart i konsten att, när Nobelpristagaren i litteratur tillkännages, ropa ÄNTLIGEN på exakt rätt sätt. Jag tror att Gert Fylking är huvudföreläsare på den kursen…