Follow on Bloglovin Vandring i vardagen - april 2014

Alla dessa lösdrivare

Hon vet inte riktigt hur hon ska hantera dem, vad hon förväntas göra med dem och inte heller hur hon ska bli av med dem, alla de som far runt utan att veta vart de ska ta vägen. Ingen av dem har fått minsta ledtråd om hur de ska ta sig vidare. De har inget minne av vad som hänt dem innan de hamnade i denna röra och inte tillräckligt med förstånd eller fantasi för att föreställa sig hur det ska sluta.

Det är den där räven som bor i ett garage och som måste samsas med utrymmet med en ilsken igelkott. Varför de flyttat dit är ännu ingen som vet, att de livnär sig genom att stjäla det som finns i det kylskåp som finns i garaget är däremot känt. I kylskåpet finns dock oftast bra läsk, öl och potatis. Ingen bra mathållning för dessa djur, då händer mycket konstigt men hon vet inte riktigt vad än…..

Någonstans i knörvlarna har hon ett gult hus, där bor allehanda folk i sina mycket olika lägenheter. Gamla damen som förut ägde huset men som skänkt det till sin döda dotters man som hon avgudar. Svärsonen som tycker om men inte avgudar sin döda frus mor. Han har en son med en annan kvinna, som han säger ”bara råkade passera”. Sonen bor hos mamman varannan vecka, då kommer en dam till honom för att som han uttrycker det ”sköta hans kropp”.  En medelålders kvinna som blivit arbetslös men gör allt som vanligt för att det inte ska märkas, pengarna börjar dock sina. Ynglingen med de högerradikala åsikterna med alla kompisar som kommer och går, som ströjobbar och däremellan försörjs av sina föräldrar så att det inte går någon nöd på honom. Datanörden som bytt namn till något mycket taget och krystat. Snygg och charmig med damkö som ständigt växer men som tycker damer är förbrukningsvaror som bara räcker halva natten. Kvinnan med de bångstyriga barnen - så olika i allt att de antingen är oskiljaktiga eller dödligt osams, aldrig någon neutral hållning till varandra. Där bor också en ensamvarg som lever för cykling, jobbar gör han för att ha råd att cykla. Boendet är alltså inte prioriterat, därför bor han i en garderobsstor lägenhet på vinden. Runt om ligger villor med irriterande eller älskansvärda grannar. På gården finns ett uthus, rent och snyggt med förvaring av allehanda ting. Där händer det allt möjligt men än når tanken inte så långt att hon får reda på vad…… Vilka ska bo kvar och vilka ska få flytta? Eller ska huset rivas med dess invånare kvar…..?

En citronfjäril som kraschar mot vindrutan utan att lämna minsta fläck på densamma. Var kom den ifrån så här tidigt på året? Blev den skadad? Haltar den flygande och vilset omkring i världen? Och varför fascineras hon inte av alla de andra små insekter som dagligen krossas mot samma bils vindruta? Det är nog bara vackra, färgglada flygfän som är värda en tanke som vandrar….

Pojken och flickan som är sex år eller tonårsparet eller mannen och kvinnan som i 25-årsåldern eller är de kanske runt 55 eller har de hunnit till sent i livet och blivit farbror och tant? Hand i hand hoppsastegar de fnittrande nedför slänten, tar avstamp på den stora flata stenen och hoppar tjutande av skratt ned i det iskalla vattnet. Nog borde hon kunna bestämma sig för vilken ålder de har så att tanken kan ta dem ur vattnet och historien få utvecklas…..

Där i knörvlarna som härbärgerar allt bor alla dessa och många, många fler som far runt utan mening eller mål….. 

Kanske ska hon bara tappa bort dem där i sörjan av all annan information…..