Follow on Bloglovin Vandring i vardagen - july 2015

Ljuv musik?

Det är inte så att jag vanligen har något emot körsång, jag vet egentligen inte ens om jag har någon åsikt om körsång mer än att det är trevligt och oftast fint när skolans elevkör sjunger på avslutningarna. 

Klockan fyra på morgonen har jag vansinnigt mycket emot körsång, det spelar ingen roll om det är vackert och välsjunget eller ej. Jag vill inte ha en kör vars sång som letar sig in genom det öppna sovrumsfönstret och stör min nattsömn, det var dessutom ett anskrämligt skränande snarare en sång.

Därför ber jag nu att ni lägger era övingar och uppträdanden på tider som de flesta av oss inte betraktar som natt och allra helst på tider när jag är på jobbet, vilket betyder att ni nu får tystna helt under några veckor. Ett annat och för mig mer tilltalande alternativ är att ni flyttar er körverksamhet annorstädes, varför inte till havet eller till en holme i den stora sjön - där stör ni ingen.

Varför ska ni skräniga fåglar med simhud mellan tårna samlas på ett antal skorstenar flera hundra meter från närmaste vattendrag för att skrika och skråla tillsammans klocka fyra varje morgon? 

Det är nu i inte bara jag som behöver sova så dags. Alla fjärilar, humlor och bin kräver sin nattsömn för att orka jobba i mina blomrabatter hela dagarna. Igelkotten är förtvivlad, även hon har märkt hur kinkiga hennes små telningar är på dagen efter en natts störd sömn.

Många är de ljud som hör natten till. Tidningsbudets vagn som knarrar lätt och smällarna när locket på brevlådorna slås igen efter att tidningen stoppats ner, en och annan bil som passerar på vägen utanför, ett lugnt strilande regn, lågmälda samtal som förs nattvandrare emellan eller blad som stillsamt vänds av vinden. 

Ni skränande fåglar ni får förstå att er körsång är inte ett av de ljud som hör natten till.

Jag får be er att helst av allt ge er av till havet, sjön här bredvid är trots allt inte så stor, den nämns inte ens i radions sjörapport där vattenstånd i förhållande till referensnivån på sjökortet anges. Om sjön ändå tilltalar er så välj en holme för era körövningar, kanske kan ni rent av driva skarvarna på flykt. Är det så att ni ändå envisas med att vara kvar på skorstenar i närområdet, var snälla och sjung på dagen.

Jag är inte på något sätt en musikalisk människa men jag hör att er kör har några medlemmar som bör avstå skränande i grupp, de verkar öva solosång i ett eget tempo och tonart. Kan jag då åtminstone be att ni utesluter ett par, tre av medlemmarna i kören. 

Det är väl trots alla förslag jag gett er troligt att ni fortsätter skråla på nätterna.