Follow on Bloglovin Vandring i vardagen - may 2014

Drömmar minns jag inget av…… bara ibland……

På min kudde lämnade jag i morse en trasslig hög med drömmar. De var djupt intrasslade i varandra utan att för den skull över huvud taget bry sig om varandra. Efter en lång och och i djup sömn tillbringad natt minns jag inget av vad de drömmar jag lämnade vind för våg handlade om. 

Jag önskar att de under dagen vilat och försökt komma överens om i vilken ordning de ska dyka upp hos mig under sömnens timmar. Drömmar som avlöser varandra i ett lugnt och makligt tempo utan att störa min sömn och när jag vaknar får de gärna ha nått sitt slut. En cliffhanger som det första minnet för dagen leder ofta bara till en lång dags väntan på att få landa på kudden igen. 

Drömmarna får heller inte vara osams och störa varandra, slåss och bråka om nattens och sömnens begränsade utrymme. Uppvaknandets känsla efter bråkande drömmar är en dagslång känsla av att inte ha sovit alls. 

Ibland är drömmarna av det slag att de inkräktar på vardagen som gått eller kommer, som den här: 

Har ett otal gånger under natten väckts av en pestmaskförsedd individ som stått i dörrhålet till mitt arbetsrum och hängt lappar med arbetsuppgifter till mig på ett enkelt paternosterverk. På detta pasternosterverk fick dock lapparna inte åka runt varv efter varv. När de lappar jag inte hunnit ta kom tillbaka till den pestmaskförsedde tog denne bort dem. 

Den för smitta rädda personen slängde sedan in lapparna med de uppgifter som inte blivit gjorda i brevinkastet på dörren till ”Myndigheten för bestraffning av lata administratörer”. När den maskerade stängde av verket, öppnade dörren till myndigheten och sa till mig att gå in valde jag att inte somna om igen, jag hade ingen lust att få reda på vad som hände där. Enda trösten är väl att vi tycks vara många med samma lättja eftersom man tagit sig både tid och råd att bekosta inrättandet av ”Myndigheten för bestraffning av lata administratörer”.

Nåväl, den drömmen är drömd och glömd och det är dags att ta hand om härvan på kudden, några goda historier ska jag väl ta mig igenom. Kanske minns jag någon när jag vaknar…..