Follow on Bloglovin Vandring i vardagen - september 2014

Förbannade huvudvärk!

Fattar pennan och ska bara krafsa ner några siffror på några rader. Läser igenom och finner att inte alla kom med, några av dem som kom med är dessutom svåra att tyda. Och under tiden är huvudvärken på plats.

Ett par samtal behöver ringas. Konstig kopplingston möter mig eller så svarar någon som inte var den jag ville tala med. Konstigt att siffror kan hamna i sådan oordning. Och under tiden känns skallen trång.

Tar en bunt papper för att dela ut. Vänder halvvägs, fick med mig fel bibba naturligtvis. Greppar den rätta högen och börjar dela. Halvvägs är den slut, var har jag lagt resten? Och under tiden bråkar huvudvärken med mig.

Jag trodde min tråkiga hyresgäst huvudvärken hade flyttat. Under våren och sommaren var den allt mer sällan hemma, allt tydde på att den tröttnat på att bo hoa mig. Den var visst bara på semester. Nu när hösten kommit verkar den ha tröttnat på sitt sommarviste. På senaste tiden har den inte funderat på att resa bort, göra en utflykt eller ens ta en promenad.

Den lilla vrån tycker jag nog är trång för bara en hyresgäst. Huvudvärken gör dock precis som förr. Den tog med sig tjutet i öronen och lät det boa in sig även det.

Det är antagligen så att jag får se mig själv som en vansinnigt bra hyresvärd. Kanske kan jag få någon utmärkelse…..

Och under tiden känns det som om huvudvärken och dess, av hyresvärden icke godkända, inneboende olovandes bygger ut sin lilla vrå till en större…..