Follow on Bloglovin Vandring i vardagen - august 2014

Gammal och trött……..?

Jag tycker mig själv smyga runt lite diskret i väntan på att bli gammal och vis. 

Tänk att likt Gammel-Maja i domkyrkotornet få betrakta världen lite grann från ovan. Lite då och då, ta käppen och halta ner på jorden, och med min visdom ställa allt till rätta. 

Det är när jag själv funderar på att slå mig till ro och ta det lugnt som jag upptäcker att jag är omgiven av en massa folk i min ålder med åldersångest. Har man väl tagit steget över 50, då verkar den sätta in fullt ut för att långsamt plana ut mot 70-årsstrecket. 

Plötsligt inser man att man för länge sedan passerat "at the age of thirty-seven she realised she'd never ride through Paris in a sports car with the warm wind in her hair”. Lika bra att köpa cab och mc och få chansen att känna sig fri. Börja spela golf och gå med i vinklubb, ack ja…..

Ett par gråa hår dyker upp, dessa färgas blixtsnabbt över, gärna med en svart färg så kraftig att den aldrig synts i en kalufs, varken hos ung eller gammal. Måste nog börja springa och köra lite gympass också, det hanns ju inte med förr. 

Mannen byter kvinnan mot något yngre, kvinnan gör sig fri från gammal och tråkig man och utvecklar ensam sitt liv och sig själv.Temaresor, nya kök, yoga och självförverkligande. Vasalopp, vansbrosimning, lidingölopp, vättern runt och några marathon har väl alla medelålders rätt att betala dyrt för och plåga sig igenom.

Åldersbekymmer? Jo tack, absolut! Läser ungdomsböcker, ser ”Harry Potter” och googlar mellan varven efter en pimpad, lagom häftig rollator, kan vara bra att ha.