Follow on Bloglovin Vandring i vardagen - september 2013

Undringar

Varje gång man ska parkera på en parkering med avgift så finns det inga mynt, varken i bilen, plånboken eller fickorna. Det går visserligen att betala med kort i de flesta automater men varför är det alltid en uråldrig automat som bara tar mynt de gånger allt i småpengsväg saknas?

Små barn som envist och ihärdigt vill klä sig själva lyckas alltid få på sig skorna på fel fot och sömmen på mössan sitter alltid fram som vore det en förlängning av näsbenet. Varför? Nog borde sömmen kunna hamna lite varstans på huvudet? Höger fot i vänster sko och tvärtom, visst, men hälften av gångerna borde de väl hamna rätt?

Om man slänger in en plånbok i ett svart hål försvinner den, berättar någon på ett program på TV som vore det en nyhet. Jaså, det har vi nog vetat allihop, kanske inte att plånboken försvinner i ett svart hål men väl att om man öppnar sin plånbok har pengarna en tendens att försvinna i det svarta hål som till vardags brukar kallas ‘tomma intet’. Frågan är nu vad gör de i det svarta hålet boende med alla pengar som hamnar där? Finns där ett eget litet samhälle att leva i för alla som sugs in i ett av de svarta hålen? Det vore skönt om det vore så, då ju ingenting någonsin kan komma ut ur ett svart hål…..

De fortsätter med att berätta att universum utvidgas, därmed rör sig allt i rymden från vartannat. Detta beskrivs som om det skulle finnas några dammpartiklar inuti en ballong, ju mer luft som blåses i den desto längre ifrån varandra kommer dammpartiklarna. Så långt är allt klart men vad händer när ballongen spricker. Det lär ju inte finnas någon yttre gräns för universum, kan det då spricka och vad händer då? Troligen inget jag behöver bekymra mig om…..

Några politiker står i ett nyhetsprogram och tjafsar. En reporter och två politiker som naturligtvis inte någonsin kommer att vara överens om någonting. Varför har all tre röda slipsar? Alltid när jag ser politiker tjafsa i TV börjar det efter ett tag att se ut som om deras öron, likt Pinocchios näsa, växer när de tassar och klampar runt sanningen. Är det verkligen så att politikers öron växer när de inte håller sig strikt till sanningen? Det kanske inte är så tokigt, vet man nu plötsligt vem man ska tro på?

Hur tänkte de som satte ihop erbjudandet ”Köp en oljerock från Barbour och få ett hundtäcke på köpet”? Får man inte köpa oljerock från Barbour om man inte har hund? Kan hundtäcket några dagar efter inköpet bytas till något annat med motsvarande värde? Ska hunden vara med så att storleken blir rätt? 

Och varför kommer aldrig någonsin ett tåg i tid, än mindre avgår på utsatt tid? Nej, nu blev det svårt! Det där är en av de där stora existentiella frågorna som aldrig får sitt svar, fullt i klass med om det finns ett liv före eller efter detta…..