Follow on Bloglovin Vandring i vardagen - may 2015

Stenar och kokosfett

Om ett tämligen generöst friskvårdsbidrag ska användas inom stipulerad tid och om man då befinner sig i ett tillstånd som inte tillåter aktiviteter där man riskerar att bli för trött eller svettas, då kan man prova det där som i förstone förefaller lite udda och konstigt. Och det är precis så jag gjorde……

Det blev hot stone massage. En icke alls oangenäm upplevelse, rent av riktigt behagligt. Men…. när jag ligger där på mage med ansiktet rakt ner i ett hål så far tankarna iväg. 

Ett lätt fnitter sprider sig genom kroppen när massören säger att hon ska smörja in ryggen först och sedan lägga på några stenar. Det är, för min inre blick, inte olja hon använder utan en rejäl klick margarin hon smetar ut på min rygg. kommer det att fräsa när hon lägger på de varma stenarna?

Ett par varma stenar snörs fast mot mina fotsulor. Rätt skönt faktiskt men vad händer om brandlarmet går och jag måste ta mig ut ur huset snabbt? Det blir förmodligen svårt att ta sig ut snabbt och bekvämt med ett par varma stenar fastsurrade under fötterna, men det kanske tar fokus från det faktum att jag flyr ut ur lokalen endast iförd underkläder?

Hon masserar med hjälp av de varma stenarna rygg, armar, ben och nacke. Värmen sprider sig i kroppen. Stenarna får ligga kvar på kroppen och värma kroppen även när masserandet med just den stenen är klar. Vilken tur att ingen ser mig nu, jag liknar nog mest ett stenröse just nu. 

Dags att inta ryggläge och proceduren fortsätter. Margarinet smetas ut. Stenarna under fotsulorna är borttagna istället får jag en mindre sten mellan varje tå. Undrar om det är lättare att ta sig fram snabbt med stenar mellan tårna? 

Armar, ben, händer, fötter och bröstkorg masseras och varma stenar lämnas så jag nu liknar ett rygglägesröse. Det är bekvämt och min vakenhet är på väg att lämna mig, sömnen tränger sig på men jag har tur……

– Får jag lägga några stenar på magen och massera, säger hon och jag vaknar igen och svarar att det går bra.

Men vad händer när hon lägger varma stenar på magen? Jag tänker att det nog blir som om man lägger varma stenar på kokosfett. Det är nästan så jag hör ett ljudligt sluuurp när magfettet smälter och stenen sjunker in i kroppen och när sedan stenen svalnar så svalnar även fettet och sluter sig runt den, nej hon hann fånga den innan den sjönk in i kroppen. Tur… 

Jag vet inte om en hot stone massör räknar stenarna hon plockar bort, sådär som en akupunktör räknar nålarna när de plockas bort efter behandling så när allt är klart kan jag inte låta bli att känna på magen för att vara säker på att ingen sten tagit vägen in i min kropp.